De twee bouwkavels waarvoor de verkenning naar een tiny house hof

Tiny Living Lanxmeer

De twee bouwkavels waarvoor de verkenning naar een tiny house hof

Tiny Living Lanxmeer

De vereniging Klein Lanxmeer ontwikkelt momenteel twee permanente hofjes met tiny houses aan de Anna Blamanweg (1. Kwintet) en de Ina Boudier-Bakkerstraat (2. Het Hella Haassehof). 

De vereniging vindt tiny houses een fascinerend en ontbrekend element in Lanxmeer. De aspirantbewoners van kwintet hebben zich verenigd in Klein Lanxmeer. De bewoners van de Twijgenhof hebben een eigen vereniging opgericht. Kwintet ontwikkelt een hof met vijf tiny houses, ontworpen door architectenbureau ORGA.

Aan de Ina Boudier-Bakkerstraat staan inmiddels de acht tiny houses van de Hella Haasse hof:
http://eva-lanxmeer.nl/over/realisatie/woningbouwprojecten/hella-haasseh....
Deze woningen worden ontworpen door Filip Mens van het gelijknamige architectenbureau uit Den Haag.

Beide hoven worden gerealiseerd als CPO projecten (collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent dat beide hoven de rol als opdrachtgever hebben aangenomen. Om dit intensieve proces te begeleiden is de hulp ingehuurd van BIEB, een bedrijf uit Eindhoven met jarenlange ervaring in CPO projecten. De leden van beide verenigingen, architecten en procesbegeleiders hebben gedurende de realisatie van dit toch wel unieke project contact en overleg met de gemeente Culemborg, de werkgroepen in de wijk, de naaste buren en de provincie Gelderland. Het project is uniek omdat het hier gaat om gefundeerde tiny houses.

De hofjes zullen in hun vormgeving, stijl, materiaalgebruik en duurzame uitgangspunten aansluiten bij de rest van de wijk. De initiatiefgroep bestaat uit Dick Boland, Jandirk Kievit, Cathelijne Jongerius en Lydwien Batterink.

Voor meer informatie: www.tinylivinglanxmeer.nl

Of neem contact op met Jaqueline van Staveren, 0636486066