Hella Haassehof Tiny Houses

Hella Haassehof Tiny Houses

Deze kleine huisjes staan voor een kleine voetafdruk en leven met weinig spullen en sluiten zo meer dan naadloos aan bij de filosofie achter de wijk. Daarnaast bieden Tiny Houses ook starters en andere mensen met een kleinere portemonnee de kans om - ondanks de huidige overhitte woningmarkt - een thuis te vinden in Lanxmeer.

Op het Hella Haassehof aan de Ina Boudier-Bakkerstraat (op de kaart plek nr. 2) staan inmiddels acht huisjes. De huisjes voldoen aan het woonbesluit en zijn zoveel mogelijk energieneutraal en circulair. Architectenbureau Filip Mens uit Den Haag is betrokken. 

De gemeente Culemborg vond het belangrijk dat er op dit perceel kleine, betaalbare huizen komen. De huizen mochten niet duurder worden dan 140.000 euro, inclusief de grond. Aan deze prijs heeft de gemeente een lagere grondprijs gekoppeld voor het perceel, in tegenstelling tot het perceel waar het Kwintet wil gaan bouwen. Daarom is er ook weinig tuin.

De groep van het Hella Haassehof is heel divers; zowel in leeftijd als gezinssamenstelling. Deze diversiteit zorgt voor een levendige mix van wensen en visie op deze manier van wonen en talenten.

De percelen werden gebouwd in eigen beheer. Dit betekent dat de bewonersgroep zelf opdrachtgever is van de hoven. Dit intensieve proces van groepsvorming, regelwerk, opdoen van kennis en maken van keuzes die voor iedereen realistisch en wenselijk is wordt begeleid door mensen van BIEB, een bedrijfje met meer dan 35 jaar ervaring in het begeleiden van Bouwen in Eigen beheer.

Meer info?
Bel Jaqueline van Staveren: 06 36 48 60 66