Start voorbereidingen laadplein en zonnedak

Start voorbereidingen laadplein en zonnedak

De eerste laadpalen zijn geplaatst bij de HR Holststraat en de aanleg bij de Marsmanweg gaat nu ook van start! Na lange voorbereidingen gaat het er echt van komen. De aanleg vindt plaats tussen maandag 15 april en vrijdag 10 mei 2019.

Sinds 27 februari van dit jaar is het mogelijk je elektrische auto op te laden aan de eerste twee laadpalen van Vrijstad Energie die staan op de parkeerplaats aan de HR Holststraat. Vanaf 15 april realiseert Vrijstad Energie op het parkeerterrein aan de Hendrik Marsmanweg (dat sinds kort Jan Wolkershof heet) een groot zonnedak met een laadplein eronder voor elektrische auto’s. Met de zonnestroom van het dak laden we de auto’s.

Op de constructie is plaats voor 784 panelen die samen goed zijn voor 194.000 kWh per jaar. Uitgaande van een gemiddeld jaarverbruik van 3.000 kWh per gezin komt dat neer op een productie voor 65 huishoudens.

Vanaf maandag 25 maart beginnen voorbereidende werkzaamheden zoals het rooien van bomen. Met Terra Bella zijn afspraken gemaakt over een mooie vervangende groenvoorziening rond de parkeerplaats.

Op maandag 15 april starten de echte constructieve werkzaamheden en zullen de autobezitters last ondervinden. Dit is niet te vermijden helaas. Het is dan tijdelijk niet mogelijk de parkeerplaats te gebruiken. Ook de deelauto's zullen worden verplaatst. Het parkeren van de auto’s kan gedurende deze periode aan de Sint Anna Kapelstraat, Meerlaan, Godfried Bomansstraat, Louis Paul Boonpad en met name achteraan op het parkeerterrein van de Aldi (blijft dag en nacht bereikbaar).

Bijgaande kaart geeft de situatie van de wegafsluiting aan en het gedeelte van het parkeer terrein bij de Aldi waar je kan parkeren:

Inschrijven op de nieuwsservice