Financiële bijdrage gemeente voor activiteiten, initiatieven en out of the box ideeën voor deze zomer

Financiële bijdrage gemeente voor activiteiten, initiatieven en out of the box ideeën voor deze zomer

Wijkgenoten, belangstellenden, 

Zie bijgaande oproep van Elk Welzijn Voor zomeractiviteiten, specifiek voor jongeren, is per activiteit max €500 beschikbaar.
Met deze link opent u het aanmeldformulier
Een printbaar aanmeldformulier is bijgevoegd en kan verzonden worden naar srigter@elkwelzijn.nl.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Sandra Rigter, Elk Welzijn.

Dus als je nog een leuk idee hebt, sla je slag :-)

Initiatieven vanuit samenleving
De komende zomer blijven meer mensen thuis in Culemborg. Daarom organiseren veel organisaties extra activiteiten voor jong en oud. 
Het Initiatievenloket en het Buurtpanel hanteren een versnelde aanvraagprocedure om overige initiatieven vanuit de samenleving te stimuleren, met de focus op jeugd (Initiatievenloket). Hiervoor kan een activiteitenbudget worden aangevraagd (bij Initiatievenloket max. €500 per activiteit). Aanstaande woensdag wordt een brede oproep gedaan in de Culemborgse Courant. Er volgt ook nog een persbericht over het Initiatievenloket. Dit biedt ook inwoners (waaronder jongeren) de mogelijkheid om een initiatief te starten.

De gemeente doet nog de volgende oproep: bedenk nog 1 of 2 out of the box activiteiten (of een out of the box locatie, naast het huidige aanbod. Dus iets nieuws, iets ludieks. Culemborg mag ook een proeftuin zijn om te ontdekken en te experimenteren wat wel / niet werkt. De gemeente benadrukt dat zij hierbij ook buiten de kaders willen denken en kijken wat er mogelijk is. Deze ludieke activiteit (of locatie) hoeft niet perse gericht te zijn op de hangjongeren, het mag ook breder (wel voor jongeren).

Wie helpt de Culemborgse jeugd aan een onvergetelijke zomer?
Over een paar weken begint de zomervakantie. Na een bijzonder schooljaar, zo met corona, gaan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren van de vakantie genieten.  ‘Op’ vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Of in deze tijd mogelijk. De verwachting is dat meer gezinnen dan anders deze zomer thuis in Culemborg zijn. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het een saaie zomer wordt. Integendeel! Voor alle kinderen en jongeren in Culemborg willen we er een superleuke zomer van maken. Boordevol activiteiten. Met het liefst voor elk wat wils. Om dit voor elkaar te krijgen, schakelen we graag uw hulp in. Wie doet er mee? 

Hier zijn we naar op zoek

  • Een workshop break dance, een Hip Hop Challenge, een voetbaltoernooi, een flashmob, sport clinics, een speurtocht, graffity-les, pimp-je-eigen-shirt, een waterballet, een talentenjacht. Er zijn zoveel activiteiten te bedenken. Wat voor activiteit dat precies is, laten we graag aan uw eigen creativiteit en mogelijkheden over.
  • We zoeken naar activiteiten die aangeboden kunnen worden in de periode van 17 juli tot 30 augustus. Het maakt niet uit of het eenmalig is, of een reeks, of een paar keer.
  • Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren mee kunnen doen, willen we het liefst activiteiten gratis aanbieden. Of echt tegen een kleine vergoeding. Want ook in Culemborg wonen er best wat gezinnen die niet zoveel te besteden hebben.
  • Als u of uw organisatie mee doet, verwachten we dat u de activiteit(en) geheel zelf organiseert. Denk aan: een locatie, misschien vooraf inschrijven, deskundige begeleiding, opbouwen en opruimen, en het nemen van maatregelen in verband met corona of deelnemers daarop wijzen. We denken daarbij natuurlijk graag met u mee.

Uw idee is welkom!
Wilt u of uw organisatie meedoen, neem dan contact met ons op. Bedenk in grote lijnen hoe de activiteit eruit ziet. Mail dit naar Sandra Rigter van ElkWelzijn: srigter@elkwelzijn.nl. Dan neemt zij of iemand anders contact met u op. Want achter de schermen is ook Brede School Culemborg en de gemeente Culemborg betrokken. Meedoen kan altijd. Alleen is het in verband met de PR wel fijn om dit op tijd te weten. Neem daarom snel contact op als u iets wil organiseren.

Het liefst vóór dinsdag 7 juli.
Het geeft niet als het idee nog niet helemaal uitgewerkt is. Dat komt later wel!

 

Inschrijven op de nieuwsservice