Bericht Vitens: Aanstaande donderdag actie doorstroming vijvers

Bericht Vitens: Aanstaande donderdag actie doorstroming vijvers

Om de doorstroming van de vijvers in de wijk EVA Lanxmeer te verbeteren worden er in opdracht van Vitens en in afstemming met de gemeente Culemborg en Terra Bella, a.s. donderdag 25 maart twee leidingen verwijderd.

De ene leiding ligt tussen de calamiteitenvijver (terrein Vitens) en de bergingsvijver. Om deze leiding te kunnen verwijderen wordt donderdagochtend tijdelijk het waterniveau van de vijvers in de gehele wijk verlaagd met 50cm. De vijvers komen niet droog te staan en om de impact op de flora en fauna minimaal te houden wordt er tijdens het werk toezicht gehouden door een ecoloog. Vrijdagmiddag zal het peil weer op niveau worden gebracht.

De andere leiding halen we weg onder het wandelpad ter hoogte van school “De Werfklas” aan het Nico Scheepmakerpad. Hiervoor is het wandelpad donderdagochtend gesloten tussen 9 en 11.30 uur.

Bij vragen hierover kunt u contact opnemen met Hans Bosch van Vitens (06-51080530) of Dik Hooijer van de gemeente Culemborg (06 46362733). Ook kunt u een bericht sturen naar waterontharderculemborg@vitens.nl.

Inschrijven op de nieuwsservice