Jubileumwandeling

Jubileumwandeling

Wandelingen tijdens het jubileumfestival EVA Lanxmeer vanaf ELK Welzijn (Meerlaan 22)

Zaterdag 11 juni 2022: 10.00 – 14.30      

Zondag 12 juni 2022: 12.00 – 15.00      

De Culemborgse ecologische wijk Lanxmeer is een leuke doolhof om doorheen te struinen. Iedereen kan hier elke dag langs de straten, over de paden en door de hoven komen wandelen, gewoon voor het genot van de enorme variatie in tuinaanleg, waterpartijen, bomen, planten, bloemen, fruit in het seizoen, kinderspeeltuig, zitjes, soorten huizen, het waterwingebied met de boomgaard en de oude watertoren, en de afwezigheid van auto’s.

Maar wil u uitleg om ook te weten wat u ziet, en te begrijpen hoe de dingen in de wijk werken? Doe dan mee met een georganiseerde wandeling op xxx tijdens ons jubileumweekend. Gidsen gaan met groepjes van maximaal 20 personen op pad en zij vestigen uw aandacht op de structuur van de wijk, hoe die tot stand is gekomen, hoe het gaat met wijkverwarming, met de waterberging in wadi’s en retentievijvers, met het grijswater dat naar helofytenfilters gaat. Ze zullen u vertellen over het gemeenschappelijk eigendom van de tuinen, over het gemeentelijk groen dat de bewoners zelf onderhouden, over de bescherming van salamanders, over de activiteiten die bewoners met elkaar organiseren, hoe ze hun wijk zelf besturen, en hoe mensen het ervaren om hier te wonen. U mag de gidsen alles vragen.

Op zaterdag 11 juni zijn er in de wijk drie informatiemarkten over duurzaamheid: Voedsel van de Toekomst bij stadsboerderij Caetshage, Energie van de Toekomst bij het Laadplein aan de Hendrik Marsmanweg en Wijk van de Toekomst bij UniePlaza. Daar voeren de wandelingen dan ook langs.

De wandelingen voeren ook langs de Werkplaats voor de Wereld (Anna Blamanweg 26): op beide dagen is daar de gehele dag terras.

Als het u mogelijk is om van tevoren aan te geven op welk tijdstip u met een wandeling mee wilt doen, aarzelt u dan niet en geef uw naam en gewenste tijd door.

Komt u op de bonnefooi, dan is dat in principe geen probleem, maar loopt u kans dat er op dat moment geen gids met groep gaat starten of dat de groep echt vol zit.

Wij hopen u te mogen begroeten bij één van de wandelingen.

Hieronder vindt u het aanmeldingsformulier voor de wandelingen.