Jeugd Terweijde maakt ecowijk schoon

Jeugd Terweijde maakt ecowijk schoon

CULEMBORG - Dik tevreden zijn de bijna 15 Marokkaanse jongens met hun opruimactie in de Culemborgse ecowijk Lanxmeer. Ze deden afgelopen zaterdag samen met buurtbewoners mee aan de landelijke actie Nederland Doet. Jongerenwerker Jaouad Aamri en wijkcoach Mathijs Zwinkels van Elk welzijn kwamen op het idee. Van fiets tot fototoestel werd uit de bosjes gevist. De ecowijk werd zo nog groener.

Door Simon Dijk

De jongens van 10 jaar t/m 14 jaar doen mee aan het project Doel! Elke week komen ze bij elkaar voor een sporttraining en themamiddag in buurthuis de Salaamander. Lekker bezig zijn en relaxen. En samen praten over waar je voor kiest in jouw buurt of in je leven. Waar jij goed in bent of wat lastig is, misschien als je een baantje zoekt.

In Lanxmeer ontstaan leuke gesprekjes: “Eigenlijk zijn we gewoon jongeren met elkaar, of je nu Marokkaans, Moluks bent of anders.” En: “wat doe jij voor vrijwilligerswerk’ of: “worden mensen hier verdrietig van alle rommel?”. Ze bedanken Jaouad, hun jongerenwerker: “dat je dit voor ons geregeld hebt. En Marijn van gemeentewerken, zelf vrijwilliger bij de groep. Een mooi einde met de wens om vaker iets samen te doen.

 

Inschrijven op de nieuwsservice