Nieuws 2018

Uitnodiging snoeicursus woensdag 7 november 20.00 uur

Lijkt het je leuk om meer te weten over het snoeien van fruitbomen? Of weet je al en het één en ander, maar heb je toch nog een aantal vragen? Kom dan naar de snoeicursus op woensdagavond 7 november! Je leert daar van Dick Boland, onze snoeiploeg-aanvoerder, alle kneepjes van het vak! De avond is van 20.00 tot 22.00 uur op een nader te bepalen locatie (in de wijk). Je kunt je aanmelden via: info@stichingterrabella.nl.

18 oktober 2018

Zaterdag plantjesruilmarkt Caetshage

Na het succes van de plantjesruilmarkt dit voorjaar kon een vervolg niet uitblijven. Op zaterdag 20 oktober houdt Velt Betuwe weer een plantjesruilmarkt, ook dit keer bij Stadsboerderij Caetshage. 

Heb je vaste planten over? Breng ze tussen 10:00 en 10:15 naar de ruilmarkt. Vanaf 10:15 kun je dan nieuwe planten uitzoeken bij andere deelnemers. Er wordt niet één op één geruild en er komt geen geld aan te pas (net als bij een Free Library). Je mag wel een vrijwillige bijdrage leveren voor de organisatie van de ruilmarkt. 

16 oktober 2018

Welke straatlantaarns willen we in de wijk?

De straatlantarens in de wijk met het blauwe 'hoedje' worden gefaseerd vervangen in de wijk voor energiezuinige LED-armaturen.

We hebben de keuze tussen drie varianten en de gemeente heeft de BEL gevraagd om te peilen of er een voorkeur is.
In juni kwam de vraag ook langs, maar er is nu een derde optie bijgekomen. Bovendien is het nu eerder donker, zodat je ze beter kan bekijken.  Daarom nu opnieuw de vraag om aan te geven welke lantarenpaal jouw voorkeur heeft, voor de komende 18 jaar. 

De alternatieven staan op de Anna Blamanweg. Vanaf de Parallelweg Oost gezien: 

9 oktober 2018

Vanaf 9 oktober: Expositie in het kwarteel

Het kwarteel huisvest een kortdurende expositie, deels met werk uit eigen kring.
De opening is op dinsdag 9 oktober om 15.00 uur! Anna Blamanweg 36, Culemborg.

RENEE CAMPAGNE  -  WEEFWERK

ROEL  KIRCHNER  -  SCHILDERWERKEN

MIRJAM BEUKER  -  BRONZEN EN KERAMISCHE BEELDEN

 

Graag tot ziens bij de opening !

 

Het Kwarteel is open op: woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00-17.00 uur en zaterdag van 14.00-17.00 uur.

3 oktober 2018

Zaterdag: oogstmarkt en allerlaatste beklimming mogelijk

Op aanstaande zaterdag 6 oktober is er weer OOGSTMARKT op Caetshage van 10.00 tot 14.00 uur.

Zie hier de poster. 

Je hebt tijdens de oogstmarkt nog een kans om de Watertoren te beklimmen! Je kunt dan Culemborg bekijken vanaf het dak, maar bij goed weer ook Utrecht, Leerdam, Zaltbommel, Den Bosch en natuurlijk Buren en Tiel.

Komend jaar zal de herbestemming zijn beslag gaan leggen op de watertoren.

3 oktober 2018

Verslag Wijkraad 24 september 2018

Bij de wijkraad, gehouden in de woonkamer van het Kwarteel, waren 13 personen uit diverse hoven en werkgroepen aanwezig. Bijgevoegd vind je het verslag.

2 oktober 2018

Nieuwe datum appelplukken

Afgelopen weekend was het weer zo nat en koud dat we het appelplukken en -feest helaas moesten annuleren. De vooruitzichten voor de komende dagen zien er beter uit en we hebben met Vitens af kunnen spreken dat we komend weekend alsnog kunnen plukken. Fijn, want er hangen nog heel wat appels en peren om voor eigen gebruik te plukken!  

Zaterdagmiddag 29 september, 14.00 tot 17.00 uur: plukken in de boomgaard.

26 september 2018

Locaties ondergrondse restafvalcontainers

Per 1 januari brengen we ons restafval naar ondergrondse containers. Hier kun je exact zien waar de locaties (gepland) zijn.

25 september 2018

Fijnstofmeter, ook in onze wijk geplaatst!

Wijkgenoot Martin Ouwerkerk heeft inmiddels al wat gegevens verzameld over de luchtkwaliteit in onze wijk. Hij constateert dat onze luchtkwaliteit wisselend goed en verontrustend is. Geweldig nieuws is dat je online zelf eenvoudig kunt zien wat de stand van zaken is via deze link.

22 september 2018

Pagina's