Nieuws 2017

Bij de gemeente zijn 3 duurzaamheidsinitiatieven door wijkgenoten ingeleverd:

1. Hermithof (tiny houses)

2. Pilot dynamisch laden van elektrische auto's

3. Zonnedak op de parkeerplaats aan de Marsmanweg.

Zie de voorstellen op de pagina van de gemeente Culemborg.

21 maart 2017

Hieronder kun je het laatste B.E.L-nieuws downloaden.

20 maart 2017

De webcam gericht op het ooievaarsnest staat weer aan. Houd het in de gaten op: www.stichtingterrabella.nl/ooievaar.

13 maart 2017

Het kunstwerk, geschonken door de gemeente Culemborg in 1992, was aan een opknapbeurt toe. Nederland Doet kwam 10/11 maart in actie. Het kunstwerk bestaat uit drie dezelfde onderdelen die een samenwerkingsverband tussen drie woningcoöperaties tot uiting brengen. Elk element bestaat uit twee kolommen, die de contouren van een drietal aaneen geschakelde daken dragen.

13 maart 2017

In de maand februari hebben we in de Toon Hermanshof afscheid moeten nemen Goos van Leur en Ed Zijlemaker. Hofbewoners willen Goos en Ed toch een beetje bij zich houden door een klein stukje van de hof naar hen te vernoemen. Ed was zeer betrokken bij het ontwerp van de pergola én dol op gralux: dus het pad daar de 'Ed Zijlemakerlaan' noemen is een mooi eerbetoon. Voor Goos, die een grote bijdrage heeft geleverd aan het muurtje op de avondzonplek, wordt gedacht aan de 'Goos van Leurmuur'. 

26 februari 2017

Op Facebook kwam gisteren de eerste melding van een gespotte ooievaar op het nest. Het geklepper werd ook al gesignaleerd.

25 februari 2017

In samenwerking met KWC, Kring Culemborgse Bedrijven, High-Tech & Sustainability Culemborg, Volksuniversiteit, TU Eindhoven, wordt het Wetenschapscafé onder andere ingevuld met een lezing van Prof. Backx, directeur van het Photonica Instituut TU Eindhoven. Daarnaast zullen studenten van de TU Eindhoven van het project STORM zich presenteren. Zij zijn met een zelf gebouwde elektrische motor in 80 dagen om de wereld gereden! 

Maandag 6 februari 2017 van 17:00 tot 20:00 uur.

In het KWC, Beethovenlaan 1

28 januari 2017

Kon je er niet bij aanwezig zijn? Lees dan het verslag van de drukbezochte Algemene Leden Vergadering, die enerverend was omdat Carleen Mesters een nieuwe werkvorm introduceerde. Met dank aan Minke Wijkmans, notuliste.

23 januari 2017

Pagina's