Lodewijk van Deysselhof

Lodewijk van Deysselhof

Wijkbewoners kennen ons hof vooral omdat Marleen Kaptein hier woont. Marleen is de initiatiefnemer van EVA Lanxmeer.

Ons hof bestaat uit jonge gezinnen, alleenstaanden en oudere stellen, waarvan de kinderen al uitgevlogen zijn. De oudste bewoner is rond de 80, de jongste moet - op het moment van dit schrijven in 2017 - nog geboren worden. De sociale betrokkenheid is groot. Men weet van elkaars hoogte- en dieptepunten en kan bij elkaar terecht. Ook zijn er vriendschappen ontstaan tussen verschillende families en bij de jongeren onderling. Er is heel weinig verloop in ons hof.

We hebben een tuinwerkgroep die ongeveer acht hofwerkdagen per jaar organiseert. Op die dagen kan ieder met groene vingers meedoen. Voor mensen zonder deze kleur vingers wordt altijd wel een klusje bedacht, zoals het verzorgen van een lekkere lunch.

De tuin is zo ingericht dat ieder er van jong tot oud iets in kan vinden om te spelen, te chillen of te zitten.

Er wordt niet meer standaard vergaderd. Mocht er iets te overleggen zijn, dan wordt dit aan het begin van een hofwerkdag besproken, met een kop koffie en appeltaart erbij.

Wij houden elk jaar het einde-vakantie-feest. Zo hadden we een taartenbakwedstrijd, optredens van allerlei ontluikend talent en een sportief evenement.

Als laatste willen we noemen dat we ook trots zijn op ons creatief man en imker Jos. Hij heeft o.a. het ooievaarsnest ontworpen, die alweer jaren staat te schitteren in het midden van de wijk! Vanuit de hele wijk kunnen we via de live webcam genieten van het tafereel wat zich daar afspeelt.

Vragen kun je sturen aan: hanneke.kievit@gmail.com